Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Transzdiszciplináris Kutatások Intézete - EIT Health RIS Hub

,,Creating exceptional values through connections"

Tanácsadói Testület alakuló ülés

Sajtótájékoztatóval és koncepcióbemutatóval egybekötött alakuló ülést tart május 2-án 10 órai kezdettel Pécsett, a Magtár Kávézóban a Silver Economy Tanácsadói Testület melynek célja az ezüstgazdaságra, azaz az 55 év felettiekre fókuszáló dél-dunántúli régiófejlesztési stratégia megalkotása. A multiszektoros projekt – melyhez többek között a pécsi önkormányzat, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Kreatív Ipari Klaszter, a Da Vinci Magánklinika és a Nyugdíjasok Egyesülete is csatlakozott – motorja a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete.

„Többlépcsős fejlesztési tervünk célja az idősödő társadalom felől érkező igények, a gazdasági ágazatok és szereplők termelési, szolgáltatási kapacitását és potenciálját felmérve alapot adni, és lehetséges irányokat mutatni az ezüstgazdaság dél-dunántúli regionális fejlesztéséhez. Magas szintű prevenciós és rehabilitációs szolgáltatásokkal a magyar és külföldről érkező állampolgárokat, egészségügyi termék- és szolgáltatásfejlesztéssekkel, valamint építőipari beruházási lehetőségekkel pedig a vállalkozókat és befektetőket csábítjuk régiónkba. Többszintes programunkban az ágazati-, civil-, és közérdekeket szem előtt tartva megalapítunk egy több felet és döntéshozókat tömörítő együttműködői hálózatot” – fogalmazott a projekt kapcsán dr. Sík Attila, a PTE ÁOK ITD intézetigazgatója.

A multiszektoros projekt következő lépéseként 2023. május 2-án, kedden, 10 órai kezdettel megtartja zártkörű alakuló ülését a Silver Economy Tanácsadói Testület, melyet egy rövid sajtótájékoztató vezet fel, bemutatva a számos területet érintő programot, annak céljait és várható eredményeit.

Helyszín: Magtár Rendezvényház (7621 Pécs, Dóm tér 6.)

Tanácsadói Testület tagjai:

Rabb Szabolcs (Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, főtitkár)

Magyari Attila (magánbefektető)

Fehér Péter (BNI Déli Régió, építési igazgató)

Keresnyei János (Kreatív Ipari Klaszter, elnök)

Kovács Antal (Da Vinci Magánklinika, ügyvezető igazgató)

Dr. Ács Pongrác (PTE Egészségtudományi Kar, dékán)

Dr. Kristóf Péter (Magyar Innovációs Szövetség, regionális igazgató)

Dr. Sík Attila (PTE ÁOK ITD, intézetigazgató)

Nyőgéri Lajos (Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere)

Molnár Ferenc (Nyugdíjasok Egyesülete, elnök)

Dr. Stumpf István (Tokaj Hegyaljai Egyetem, kuratórium elnök)